lundi 27 juin 2011

USDA Funds Research on Norovirus

USDA Funds Research to Reduce Foodborne Illness


University of Delaware, Newark, Del., $4,997,078 - This project will work to identify and optimize processing technologies to destroy human noroviruses in high risk foods, shellfish (oysters and clams), fresh and frozen berries, berry purees, green onions and salsa.

University of Delaware, Newark, Del., $444,949 - This project is focused on understanding and characterizing the mechanisms that allow human foodborne pathogens, specifically norovirus, pathogenic E. coli and Salmonella to attach to, persist on/in and colonize plants.

University of Georgia, Athens, Ga., $4,998,026 - This project will evaluate the effectiveness and feasibility of integrating six different food safety technologies into slaughter establishments and meat processing facilities as multiple hurdles to inactivate Shiga-toxigenic E. coli and noroviruses on beef.

Ohio State University, Columbus, Ohio, $500,000 - This research will advance our understanding of the interactions between norovirus/porcine sapovirus and leafy greens, improving measures to reduce or eliminate norovirus-related outbreaks of foodborne illness and enhance public health.

= $10 940 053

Les Etats-Unis financent la recherche pour réduire les Toxi Infections Alimentaires (TIAC)

Les seuls Norovirus vont faire l'objet d'un montant total de recherche de $10 940 053 pour :
- Identifier et optimiser les procédés technologiques pour détruire les norovirus dans les aliments à risque que sont : les mollusques (huîtres, palourdes), les baies fraîches et surgelées, les purées de baies, les oignons et les sauces épicées.
- Comprendre et caractériser les mécanismes qui permettent aux pathogènes alimentaires, et plus spécifiquement les norovirus,..., à s'attacher, persister et coloniser les plantes.
- Evaluer l'efficacité et la faisabilité d'intégrer six technologies différentes dans les abattoirs et les usines de transformation des viandes pour inactiver ... norovirus dans le boeuf.
- Améliorer les connaissances sur les interactions entre Norovirus/Sapovirus porcin et les végétaux, afin d'accroître les mesures pour réduire ou éliminer les contaminations alimentaires liées à Norovirus et améliorer la santé publique.

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