lundi 13 septembre 2010

Barnehage stengt etter diaréutbrudd

Barnehage stengt etter diaréutbrudd

Kommuneoverlegen i Grimstad, Lars Meyer-Myklestad, har besluttet å stenge Fevik barnehage i tre dager etter at flere barn, foreldre og ansatte har fått omgangssyke.

Torstein Kvale Jr tokv@agderposten.no 37 00 37 00
13. September 2010 20:23 - Sist oppdatert: 13. September 2010 20:25

– Siden 10. september er 22 av 34 barn og seks av ni ansatte blitt syke med oppkast og diaré. Sykdomsbildet er lett feber og ikke alvorlig påvirket allmenntilstand. Det er også meddelt at noen få foreldre er blitt syke. Ut fra disse opplysningene er dette mest sannsynlig en vanlig, klassisk omgangssyke (norovirus), heter det i en pressemelding fra kommuneoverlegen i Grimstad, som ble sendt like etter klokken 20 mandag.

Han har besluttet at barnehagen skal holdes stengt til og med onsdag denne uka i påvente av svar på vann- og matprøver.

– På grunn av det store antall smittete er det rutinemessig tatt kontakt med mattilsynet som har tatt prøver av vann og matvarer. Mat – eller vannbåren smitte er ikke utelukket før disse svarene kommer. Barnehagen stenges foreløpig 15. september, heter det videre i pressemeldingen.

Viruset som forårsaker omgangssyke, kan ifølge kommuneoverlege Meyer-Myklestad overleve i lang tid på blant annet dørhåndtak og leker.

– Dette betyr at det viktigste tiltaket mot norovirus er følgende: God håndhygiene. Det er også viktig at barna er friske, feberfrie og uten diaré i to dager før de går i barnehagen igjen. Samme retningslinjer gjelder for voksne personer som jobber med matvarer eller helsepersonell som jobber med mat eller pasienter.

Aucun commentaire: