mercredi 26 octobre 2011

DISCUSSION PAPER ON THE REVIEW OF THE RISK ANALYSIS PRINCIPLES AND PROCEDURES APPLIED BY THE CODEX COMMITTEE ON FOOD HYGIENE

More at : cx/fh 11/43/8

ftp://ftp.fao.org/codex/ccfh43/fh43_08e.pdf

RISK ANALYSIS PRINCIPLES AND PROCEDURES APPLIED BY THE CODEX COMMITTEE ON FOOD HYGIENE
(Section IV of the Procedural Manual)

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When referring pathogen-commodity combinations to JEMRA, the CCFH may also refer a range of MRM options, with a view to obtaining JEMRA’s guidance on the attendant risks and the likely risk reductions associated with each option.

En Français :
Lorsque le CCFH soumettra des combinaisons de virus-aliments au JEMRA, il pourra également lui présenter un éventail d'options en matière de GRM dans le but d'obtenir des directives sur les risques apparentés et sur le potentiel de réduction de risque de chaque option.
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Wherever possible, CCFH should consider establishing MCs for those pathogen – food combinations for which JEMRA is able to provide a quantitative microbiological risk assessment. Recommendations by CCFH should be based on the outcomes of the risk assessment taking into account differences in regional and national food consumption patterns and dietary exposure. The applicable guidance provided in the Principles for the Establishment and Application of Microbiological Criteria for Foods (CAC/GL 21-1997) shall be utilized by the CCFH for establishment of MCs.

En Français :
Autant que faire se peut, le CCFH doit envisager d'établir des CM pour les combinaisons virus-aliment pour lesquelles le JEMRA est en mesure de fournir une évaluation de risque microbiologique quantitative. Le CCFH doit fonder ses recommandations sur les résultats de l'évaluation de risques, en tenant compte des différences régionales et nationales au niveau des habitudes de consommation et de l'exposition alimentaire. Le CCFH devra utiliser les directives applicables fournies dans les Principes régissant l'établissement et l'application de critères microbiologiques pour les aliments (CAC/GL-21, 1997) pour établir les CM.

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